Skip to main content

Donaţii de carte


"Prieteni buni, cărți bune și o conștință împăcată - aceasta este viața ideală."
- Mark Twain -

Proiect
Cartea Noastră cea din toate zilele
Proiect al Districtului 2241 Rotary România & Republica Moldova

Ce ne propunem

Scopul nostru este de a aduce cartea în cât mai multe case

Cum procedăm

Colectăm cărți din donații pe care apoi le distribuim comunităților românești de pretudindeni

Follow me

„Dacă ai carte, ai parte...”

Și, ne gândim aici la sensul de „învățătură” dat cuvântului „carte” și la faptul ca ea oferă cunoaștere.
Da, cunoaștere, pentru că orice carte deschisă te duce pe un drum din care înveți ceva. Lectura devine, astfel, un mod de a călători în lumi din cele mai diferite și mai captivante.
Dacă la vârste mici călătorim în lumea fermecată a basmelor, la vârsta adolescenței preferăm, poate, aventura, acțiunea, SF-ul. Mai târziu, ne oprim cu plăcere și curiozitate la romanele de dragoste, la poezii, la opera dramatică. Pe masură ce ne formăm personalitatea și ne descoperim înclinațiile, preferințele, ne aplecăm spre cartea științifică, istorică, politică, religioasă.
De orice fel ar fi, scriitura te face să gândești mai profund, să înțelegi, să-ți pui întrebări ori să-ți dai răspunsuri la întrebările despre lume și viață.
Lectura te face mai înțelept, dacă e facută în mod conștient și responsabil și, mai ales, din proprie inițiativă.
Cu personajele din literatura beletristică treci prin multe și deferite încercări ale vieții, prin bucurii, dar și prin drame; călătorești în timpuri din ce în ce mai îndepărtate, în spații și culturi din cele mai diferite.
Stând în camera ta cu o carte în mână poți ajunge în câteva ore oriunde în lume. Îți poți găsi pasiuni și trăsături comune cu cele ale eroilor cărții pe care o citești, poți învăța de la ei să fii bun, generos, perseverent, să iubești sau să te tți departe de oameni vicioși, de gânduri rele și sentimente negative. Poți să-ți susții eroii, poți să-i aprobi sau să te dezici de ei.
Cărțile științifice te duc, de asemenea, în domenii ale cunoașterii legilor firii, ale matematicii, fizicii, chimiei, medicinii etc.


RC Brăila - sprijin pentru R. Moldova

RC Brăila - sprijin pentru R. Moldova

„Rotary Club Brăila, Interact Brăila, Colegiul Naţional Gh. M. Murgoci Brăila au organizat luni, 19 decembrie 2016, în Amfiteatrul Colegiului Naţional Gh. M. Murgoci, o întâlnire a elevilor de gimnaziu, clasele a V-a și a VII-a cu cei din clasele a X-a C, a XI-a B, pusă sub semnul Sărbătorilor de iarnă, intitulată “O poveste de Crăciun” spusă celor mici...

Citește


Dăruiește o carte pentru bucuria unui copil

Dăruiește o carte pentru bucuria unui copil

Interact Club Craiova cu sprijinul Radio România - Târgul de carte Gaudeamus și Rotary Club Craiova organizează în perioada 25 februarie - 01 martie 2015 în cadrul Caravanei Gaudeamus Craiova, ediția XIV-a, Teatrul Național "Marin Sorescu" proiectul Dăruiește o carte pentru bucuria unui copil.

Citește