Skip to main content

Dăruiește o carte pentru bucuria unui copil

Interact Club Craiova cu sprijinul Radio România - Târgul de carte Gaudeamus și Rotary Club Craiova organizează în perioada 25 februarie - 01 martie 2015 în cadrul Caravanei Gaudeamus Craiova, ediția XIV-a, Teatrul Național "Marin Sorescu" proiectul Dăruiește o carte pentru bucuria unui copil.

Scopul proiectului este oferirea de cărți copiilor din învățământul primar și gimnazial aflați în centre de plasament sau provenind din familii cu posibilități reduse din Craiova și localitățile limitrofe și, în același timp, crearea și dezvoltarea bucuriei de a citi pentru acești copii. Sunt multe localități în care nu există biblioteci, iar posibilitățile financiare ale părinților de a cumpăra cărți sunt limitate.

Ne dorim să fim alături copiilor de vârsta noastră care nu pot avea o carte și să le oferim acestora plăcerea de a citi și de a descoperi lecturile copilăriei așa cum o facem și noi. Accesul la lectură și la cunoaștere pentru toți copii ar trebui să fie la fel. Dar nu este. Sunt mulți copii care nu s-au mai bucurat de o carte de multe vreme, iar cu un gest simbolic de a dona o carte se poate împli un vis.

0
0
0
s2smodern