Skip to main content

Lecții de la cărți

Indiferent cine ești, depinde de tine cât și ce citești
Se spune că de cele mai multe ori cărțile ne aleg pe noi, nu noi pe ele. Așa că vei citi întotdeauna ceea ce ești.
Evoluează în ritmul tău şi bucură-te de cărțile citite
Cu fiecare carte pe care o citim evoluăm. Mai urcăm un pas pe scara conștiinței. De aceea te poți bucura de fiecare carte și deci de fiecare pas în propria evoluție.
Cărțile ne învață să ne bucurăm de ce avem
O carte te poate face conștient de ceea ce ai, prin trăirile personajului principal sau prin faptul ca te îndeamnă să meditezi asupra propriei vieți și a propriei persoane. Deci bucură-te de ceea ce ai!
Caută în cărți energie pozitivă, apoi dăruieşte-o
O carte îți va schimba starea de spirit și te va încărca cu energie pozitivă pe care la rândul tău o vei dărui mai departe celor care vor avea nevoie de ea. Împrăștii astfel starea de bine.
Tot timpul vei mai avea ce să înveţi
Ai auzit și tu expresia “Tata - eu mi-am făcut treaba pe acest pământ. Acum este rândul tău să înveți, să te dezvolți.” Toată viața învățăm. Învățăm fie din experiențele pe care aceasta ni le oferă, fie din experiențele autorilor sau personajelor din cărți. Asta pentru a nu mai da și noi cu capul de pragul de sus.
Cărțile aduc valoare în vieţile oamenilor
O carte va crea întotdeauna valoare în viața ta, pentru că vei găsi cel puțin o idee care să îți schimbe perspectiva asupra vieții sau să îți rezolve o provocare / problemă.
E în puterea ta să devii mai puternic. Citește!
Citiul te face mai puternic. Te ajută să găsești în tine resursele necesare pentru a merge mai departe sau a rezolva problema ivită. Așa că, CITEȘTE!
Poţi face o schimbare, citind o carte
Schimbările se produc mai întâi în interiorul tău ca urmare a lecturării unei cărți, iar apoi se văd în exterior, prin acțiunile pe care le întreprinzi.
Timpul cel mai potrivit pentru a citi, e acum!
Nu irosi vremea cu televizorul sau radioul. Citește o carte în loc. Ea îți va schimba întotdeauna viața în bine. Citește ACUM!
Cărțile te ajută să-ți găseşti energia şi puterea interioară
Tot ceea ce ai nevoie este în tine. Toată energia și puterea interioară este acolo numai că uneori uităm cum să o accesăm. Așa că o carte poate fi un ghid perfect pentru a găsi puterea și energia necesare pentru a merge mai departe.
Nu există carte urâtă
Orice carte este frumoasă și asta pentru că reflectă un aspect din sufletul autorului. Sufletul este de esență divină.
Renunţă la măşti
Zi de zi ne punem măști peste măști. Încă din fragedă pruncie ne construim măști uitând astfel cine suntem cu adevărat. A venit momentul să renunți la ele, să afli cine ești tu cu adevărat?
Găseşti forţa de a dărui
Se spune că dăruind vei dobândi. Deci dă mai departe și ți se va întoarce înmiit.
Întotdeuna vor fi cărți care să-ţi lumineze drumul
Există cel puțin o carte în această lume care să te ajute să te regăsești sau să-ți rezolve o problemă. O poți găsi doar citind mai multe cărți. La un moment dat va apărea.
Cărțile înfrumuseţează vieţile oamenilor fără să aştepte nimic în schimb
Cărțile sunt un dar al autorilor către tine. Ele nu cer, nu pretind nimic de la tine. Nici măcar să aplici tehnicile sau sugestiile din interior. Este la libera ta alegere ce faci cu informația primită.
Viaţa recompensează oamenii îndrăzneţi si eruditi
Întotdeauna oamenii erudiți și îndrăzneți se diferențiază de ceilalți prin ceea ce sunt, ceea ce gândesc, spun și fac. Un erudit este un om care s-a schimbat și și-a îmbunătățit viața ca urmare a schimbării mentalității după ce a citit mai multe cărți. Foarte multe cărți.
Experienţa nu constă în vârsta înaintată, ci în lecţiile învăţate
Sunt mulți tineri care au dobândit cunoaștere și deci înțelepciune la o vârstă fragedă. De ce? Pentru că au citit mult din fragedă pruncie. Așa ca nu trebuie să aștepți ca să îmbătrânești pentru a deveni înțelept.
Noi, cărțile, facem tot ce ne stă în putinţă pentru a trăi şi oferi valoare cât timp suntem aici
Cărțile oferă valoare infinită. Ele sunt nemuritoare. Se spune că informația se dublează cantitativ cu fiecare an. Deci vor dăinui secole înainte.
Nu uita că citind ai valoare, şi stă în puterea ta să continui să creşti
Dezvoltă-te continuu prin lectură. Continuă să fii avid după cunoaștere. Instruiește-te! Cititul te va ajuta să devii un om de valoare pentru cei din jurul tău și să îți crească stima de sine.
Câteodată poate dura ani până să ajungi educat, însă te asigur că merită
Dacă ar fi să îmi pară rău de ceva este că nu am suficiente ore într-o zi pentru a citi cât vreau să citesc. De aceea am învățat metode de citire rapidă pentru a câștiga cât mai mult timp și cunoaștere. Merită din plin!
Cărțile îţi vor oferi cele mai frumoase cadouri
Când te simți singur și trist, sau când îți lipsește ceva ia o carte și citește-o. Cu siguranță vei găsi în ea un prieten sau te va ajuta să obții chiar mai mult decât ai visat.
Poți trăi mai multe vieți într-una citind o carte
Citind o carte poți trăi mai multe vieți într-una punându-te în papucii personajelor din vremuri de demult sau te poate proiecta în viitor cu ființe din alte galaxii.
Cărțile pot vindeca răni dobândite în copilărie
O carte poate fi cel mai bun și mai fin psiholog sau terapeut pe care îl poți avea vreodată. Poți vindeca răni din copilărie cu ajutorul tehnicilor și a exemplelor personale sau a cazurilor concrete prezentate de autor în cartea respectivă.
Citind o carte îți poți face prieteni noi
Dacă ești introvertit, cei mai buni prieteni ai tăi sunt cu siguranță eroii din romane sau înșiși autorii cărților favorite. Pentru că ei nu te judecă niciodată și împreună porniți în aventura vieții voastre.
Să îți recapeți încrederea în tine poate fi la o întindere de... „carte”
Se spune că ajutorul este la o întindere de braț. Acest “braț” poate fi o carte. O carte te poate ajuta să îți recapeți încrederea în tine, să te regăsești pe tine, cel adevărat, fără măștile sociale de zi cu zi.
Să citești o carte înseamnă de multe ori să te întâlnești cu tine
Nu știu dacă ți s-a întâmplat să citești o carte și să te identifici atât de bine fie cu autorul, fie cu unul din personaje. Era ca și cum tu jucai „rolul”. Semăna atât de bine cu ceea ce simțeai, erai, gândeai și trăiai tu.
Poți trăi aventura vieții tale doar citind o carte
Dacă nu te-ai aventurat până acum în Savana Africană, sau în marele Canion din Colorado ori pe vârful Everest, sau în mai știu eu ce locuri exotice de pe pământ, o carte te poate duce acolo cu ajutorul imaginației într-o fracțiune de secundă. Deci citește pentru că așa poți trăi aventuri la care nici nu ai visat vreodată!
Una dintre formele de meditație recomandate este lecturarea unei cărți din domeniul spiritual. Așa ajungi mai ușor la a descoperi cine ești tu cu adevărat
Cărțile spirituale te ajută să dai măștile la o parte și să descoperi cine ești tu cu adevărat inducându-ți o stare meditativă, contemplativă a minunii care ești.
O carte poate fi cel mai frumos cadou pe care îl poți dărui cuiva
De multe ori se întâmplă să nu știi ce cadouri să cumperi celor dragi de ziua lor sau de Crăciun. Cred că cel mai frumos cadou pe care îl poți oferi cuiva este o carte. O carte care să-l îndrume, să-l sprijine, să-i fie tovarăș pe drumul veții lui.
O carte îți poate da puterea de a merge mai departe
Când ești lipsit de putere, trist, abătut, lipsit de orice speranță citește. O carte îți poate aduce buna dispoziție, o idee genială care să te ajute în rezolvarea unei provocări, îți poate reda speranța și puterea de a merge mai departe.
A fi erudit poate ajuta întreaga umanitate dacă știi să folosești informația în folosul comunității
Cineva spunea că informația neaplicată este lipsită de putere și este doar cunoaștere. Pe când informația aplicată este putere și schimbă vieți și putând schimba chiar cursul istoriei.